دنیای فناوری

دنیای فناوری

تبلیغات

Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

آخرین نظرات

نویسندگان

پیوندها

پنجشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۰۲:۱۵ ب.ظ

۰


رییس پلیس فتای گلستان اعلام کرده که نیمی از شکایت‌های ارسال شده به نیروی انتظامی از فضای مجازی، مربوط به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی افراد به صورت اینترنتی بوده است. این آمار مربوط به پرونده‌های تشکیل شده از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه در پلیس فتای استان گلستان است.


فیشینگ (Phishing) به تلاش غیرقانونی برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و... از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و روش‌های از این دست گفته می‌شود. شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ است. علاوه بر آن، ایمیل‌هایی که با این هدف ارسال می‌شوند و حاوی پیوندی به یک وب‌سایت هستند در اکثر موارد حاوی بدافزارند. در این روش یک صفحه شبیه صفحات بانکی با آدرسی غیر معتبر باز می‌شود. اگر کاربر اطلاعات ورود به بانک را در این صفحه وارد کند، هکرها این اطلاعات را بدست آورده و از آن برای برداشت غیر مجاز از حساب کاربر استفاده می‌کنند.

سرهنگ رجبلی، رییس پلیس فتای گلستان در این باره گفته است:

تاکنون ۸۸ درصد از جرایم فضای مجازی، کشف و متهمین با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضائی استان شده و مابقی پرونده‌ها در دست پیگیری و اقدام است. ۲۳ درصد جرائم در فضای مجازی که پرونده آنها در پلیس فتا گلستان تشکیل شده نیز مربوط به هتک حیثیت و جرائم علیه افراد بوده و تمامی این پرونده‌ها کشف شده است.

به گفته وی، میزان پرونده‌های جرائم غیراخلاقی در این مدت ۱۴ درصد کل پرونده‌های موجود بوده که ۸۱ درصد آنها کشف شده است. دیگر جرائم مانند کلاهبرداری نیز حدود ۱۵ درصد این تخلفات را تشکیل می‌دهند که ۹۱ درصد این پرونده‌ها کشف شده است.

پلیس فتای گلستان، ارایه آموزش و افزایش آگاهی مردم را مهم‌ترین عامل در کاهش جرائم در فضای مجازی عنوان می‌کند و می‌گوید «در این راستا امسال ۱۴ هزار و ۹۲ نفر ساعت دوره‌های آموزشی چهره به چهره برگزار شده که این رقم در سال گذشته حدود ۱۲ هزار و ۵۸۱ نفر بود.»

رجبلی فرهنگ سازی و آموزش را مهمترین اولویت پلیس فتا اعلام کرد و گفت: «رسانه‌ها می‌توانند در زمینه اطلاع رسانی و شفاف سازی مسائل و افزایش آگاهی مردم نسبت به این نوع جرائم نقش موثری داشته باشند. شناسایی شیوه‌ها و شگردهای مجرمان و اطلاع رسانی این موضوعات به مردم و کاربران فضای مجازی دومین اولویت پلیس فتا است و برخورد قانونی و قضائی با مجرمان نیز در اولویت بعدی پلیس قرار دارد.»

رجبلی از راه اندازی طرح همیاران پلیس فتا در استان خبر داد و افزود: «این طرح همیاران براساس دستورالعمل صادر شده در استان اجرا می‌شود و همه افرادی که می‌توانند در این زمینه کمک کنند به پلیس فتا مراجعه کنند. این طرح با هدف افزایش آگاهی و اطلاع رسانی دقیق‌تر اطلاعات در جوامع هدف در استان گلستان اجرا می‌شود.»


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۹
Hamid Moghani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

پیچک